zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 05.07.2013

ww2.autoscout24.nl?article=367251

Nieuws: Volkswagen Golf BlueMotion

Volkswagen Golf BlueMotion goedkoper

Om de concurrentie nog meer te belagen heeft Volkswagen de prijs van de Golf BlueMotion verlaagd. Het basismodel kost vanaf heden € 24.290,- en dat is liefst € 1.200,- goedkoper dan voorheen.

Het was een mogelijk struikelblok waar de koper van een Golf BlueMotion over zou vallen, zo schreven we in onze rij-impressie. We doelden op de vanafprijs van de Duitse leasetopper die in vergelijk met z'n directe concurrenten relatief hoog uitviel. Blijkbaar was de Nederlandse Volkswagen-importeur het met ons eens en verlaagde acuut de prijzen.

Trendline Plus
Het leveringsgamma van de Golf BlueMotion bestaat vanaf heden uit een viertal uitvoeringen. Het basismodel draagt net als voorheen de naam Trendline en blijft eveneens qua uitrusting gelijk. Mooi meegenomen dus dat de prijs met € 1.200,- verlaagd is naar € 24.290,-. Daarmee is de Golf BlueMotion nog altijd niet de goedkoopste in zijn segment, maar het verschil is fors geslonken.
Nieuwkomer in het leveringsgamma is de Trendline Plus. Dit model moet minimaal € 25.490,- opleveren en beschikt bovenop de standaarduitrusting over Park Distance Control voor en achter, een multifunctioneel met leer bekleed stuur en Radio Composition Touch met touchscreen.

Comfort- & Highline
Een stap hoger in het gamma staat de Comfortline met standaard automatische airco, veiligheidssysteem pre-crash, cruise control, licht- en zichtpakket en comfortstoelen. Topmodel van de range blijft de Highline-uitvoering die standaard over 16-inch lichtmetalen wielen, vermoeidheidsherkenning, Radio Composition Color, Boordcomputer premium, sportstoelen en Park Assist beschikt. Beide modellen profiteren tevens van de herindeling en worden elk € 300,- goedkoper. Dit betekent dat de Comfortline voor € 26.690,- in de boeken staat. De Highline kost minimaal € 28.050,-. Voor alle uitvoeringen geldt een meerprijs van € 500,- voor de vijfdeurs variant en 14% bijtelling bij zakelijk gebruik.