zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 11.06.2013

ww2.autoscout24.nl?article=361959

Nieuws: BMW 5-serie

BMW heeft primeur met muziekstreaming

Het heeft fabelachtig lang geduurd, maar BMW heeft binnenkort primeur met een directe muziekstreaming in de auto. Hiermee lijkt de autowereld zich langzaam voor te bereiden op de trend die al enige tijd speelt op het gebied van consumentenelektronica.

´Nergens wordt er meer naar muziek geluisterd dan in de auto.´ Dit zei Jez Bell van rara, het bedrijf dat de samenwerking met BMW is aangegaan om muziekstreaming in de auto aan te kunnen bieden. Vooralsnog is hun streaming-dienst beschikbaar in het Verenging Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en ons eigen Nederland, en enkel in de BMW 5-serie.

17 miljoen liedjes
Om muziek te streamen naar de 5-serie behoeft er geen SIM-kaart of speciale dongel ingeplugd te worden. Ook is het niet nodig je smartphone te koppelen aan de auto. Rara streamt de muziek rechtstreeks naar het BMW ConnectedDrive Online Entertainment van de 5-serie. Aan muziekkeus zou er geen gebrek moeten zijn want rara beschikt over een database met maar liefst 17 miljoen liedjes. Heb je een nummer eenmaal gedownload, dan blijft deze offline te beluisteren.

Extra's
Een aardig extraatje is dat 5-serie rijders die zijn geabonneerd op rara niet alleen muziek kunnen streamen in de auto, maar daarnaast ook op hun telefoon, computer of tablet. Dat betekent twee vliegen in een klap, met name voor zij die zijn geabonneerd op BMW´s ConnectedDrive Online Entertainment. Voor hen is het gebruik van rara namelijk onbeperkt.