zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 21.05.2013

ww2.autoscout24.nl?article=358016

Nieuws: Renault Megane RS Red Bull Racing RB8

Renault viert F1 succes met Mégane RB8

Afgelopen jaar pakte Red Bull Racing samen met Renault opnieuw de wereldtitel Formule 1. Dit vieren de Fransen met een speciale uitvoering van de Mégane R.S genaamd Red Bull racing RB8.

Is een 'normale' Renault Mégane RS nog niet genoeg, dan is dit de laatste stap hoger die je kunt zetten. Evenals zijn voorganger, de RB7, wordt hij gelimiteerd gebouwd, maar in welke aantallen is niet bekend gemaakt door Renault. Onder het pakket vallen onder meer een 'Cup'-chassis, een slip-differentieel en de welbekende 2.0 liter viercilinder met 265 pk's onder de kap. Voor € 36.000,- staat deze Mégane RS bij de dealer in 26 verschillende landen, maar Nederland wordt niet via de officiële kanalen voorzien. Gelukkig is daar nog Renault Sport-specialist Van Kerkhof en Visscher, die hem wel naar ons land haalt. Al is de prijs dan nog wel even de vraag, in ons land komt de befaamde BPM immers nog om de hoek kijken.

Sportiviteit ten top
Exclusief is dit model dus zeker. Om dit extra te benadrukken is deze RS uitgevoerd in een exclusieve 'Crépuscule Blue'-lak, 19 inch velgen en Red Bull Racing stickers rondom. Diverse panelen worden in Platinum Grey gespoten, waaronder de deurhendels, spiegelkappen en de achterspoiler. Van binnen onderscheidt de RS RB8 zich door logo's in de hoofdsteunen van de Recaro sportstoelen en het R-Link systeem met RS Monitor 2.0. Die laatste kan je rondetijden bijhouden, evenals de tijd die je over de sprints naar 100 km/h doet. Sportief rijden wordt door de Mégane RS dus aardig in de hand gewerkt!