zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 10.05.2013

ww2.autoscout24.nl?article=355983

Nieuws: Volkswagen Power Pick-up

VW Power Pick-up: Amarocken doe je zo!

Grootste blikvanger op het GTI-Treffen in het Wörthersee is natuurlijk de Design Vision GTI, maar de Volkswagen Power Pick weet ook wat rocken is.

Met de Design Vision GTI en de Power Pick-up presenteerde Volkswagen een tweetal modellen die beiden de grenzen van hun segment opzoeken. De opgeruigde Amarok vormt daarbij zonder meer een visuele krachtpatser.

Ruig
De Power Pick-up schittert naast de Design Vision GTI tijdens het evenement in het pittoreske Reifnitz aan de Oostenrijkse Wörthersee. De 5,25 meter lange pick-up is in de basis een Amarok en niet alleen een aandachtstrekker van buiten, maar beschikt tevens over een krachtige aandrijflijn. Een nieuwe 3.0 liter V6 TDI moet zorgen dat er 272 pk op alle vier de wielen overgebracht gaat worden, waardoor binnen 7,9 seconden vanuit stilstand de grens van 100 km/h bereikt kan worden.

GTI-verwijzingen
Stap in en je wordt getrakteerd op een grondige gewijzigd interieur. Daaronder vallen onder andere racestoelen, een extra brede middenconsole in zwart carbon/leer en rood-zwarte deurbekleding. Daarnaast zorgen rode stiksels voor een subtiele verwijzing naar de huidige GTI-modellen. Tevens ging het exterieur van de Power Pick-up flink op de schop. Forse dorpelverbreders, een matzwarte grille met chromen lamellen en een carbon diffuser benadrukken duidelijk zijn sportieve inborst. De dubbele uitlaten, verduisterde achterlichten en krachtige 22 inch wielen versterken dit gevoel nogmaals.