zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 03.05.2013

ww2.autoscout24.nl?article=354594

Nieuws: Mercedes SLS AMG Black Series

Mercedes prijst SLS AMG Black Series

De Mercedes SLS AMG Black Series is niet alleen de meest gewelddadige, maar tevens meteen de prijzigste in het gamma.  De vanafprijs voor de potente Duitser bedraagt namelijk € 326.250,-!

Een prijskaartje dat maar liefst 66 mille hoger ligt dan de al niet malse Mercedes SLS AMG moet je als fabrikant natuurlijk kunnen verantwoorden. En dat kan AMG. Een deel van de meerprijs zit letterlijk verstopt onder de carrosserie, in de vele onderdelen die de Black Series 70 kilogram lichter maken dan de gewone SLS. Een ander deel is een compensatie voor het nog krachtiger maken van de 6.2 liter V8. In de SLS Black Series is de befaamde atmosferische achtcilinder goed voor 631 pk en 635 Nm, waarmee de auto 0 naar 100 km/h afraffelt in slechts 3,6 seconden en pas bij 315 km/h opgeeft met versnellen.

Carbon en titanium
Ook niet goedkoop is het aandikken van de carrosserie met spoilers, vleugeltjes en andere additionele aerodynamica van carbon. Uiteindelijk weegt de SLS Black Series daardoor maar 1.550 kilogram, wat bijzonder licht is voor een superauto van dit kaliber. Van richting veranderen doet hij dan ook erg gewillig als we AMG moeten geloven, evenals heftiger klinken dankzij een speciaal getuned uitlaatsysteem van titanium. Om sneller stil te kunnen staan worden er keramische remmen gemonteerd. Die zijn ook op de reguliere SLS AMG verkrijgbaar en hebben op dat model een meerprijs van € 11.616,-. Op de Black Series zijn ze standaard.