zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 29.03.2013

ww2.autoscout24.nl?article=347962

Nieuws: Hyundai HND-9 concept

De Hyundai HND-9 concept

Wat een bolide! Deze in Seoul gepresenteerde Hyundai HND-9 concept smaakt duidelijk naar meer. En dat krijgen we als we Hyundai mogen geloven!

De huidige designtaal van Hyundai, Fluidic Sculpture genaamd, is een ontwerptaal dat je helemaal geweldig of helemaal niets vindt. Het lijnenspel is nogal druk en de carrosserie wemelt van de lijnen die kris kras door elkaar lopen. Dat valt momenteel wel in de smaak, maar het verveelt snel. Een wat strakker lijnenspel is veel tijdlozer. Soms wellicht wat saaier, maar daarvan kun je bij deze HND-9 concept niet spreken. Wat een bloedmooie wagen!

Achterwielaangedreven coupé
Het designteam in het Koreaanse Namyang, dat tegenwoordig onder leiding staat van Peter Schreyer, heeft de klassieke proporties van een achterwiel-aangedreven coupé vertaalt in een Hyundai van de (nabije) toekomst. Ondanks dat de opwaarts scharnierende portieren, de achterlichten ware sculpturen lijken en ook de dubbele pijpen aan weerzijden een wat futuristisch tintje hebben, zien wij deze HND-9 zomaar voor ons als opvolger van de Genesis Coupé.

V6-turbomotor
Geheel onrealistisch is de conceptcar zeer zeker niet. Dat geven de Koreanen niet alleen tussen neus en lippen door aan, ze zijn ook concreet als het op de techniek aankomt. Hyundai laat weten dat er in het vooronder een 3.3 liter V6-turbobenzinemotor ligt met een vermogen van rond de 350 pk. Deze zescilinder is gekoppeld aan een 8-traps automaat. Vrij concrete informatie. Onze hoop is groot dat het tot een productiemodel zal leiden.