zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 28.03.2013

ww2.autoscout24.nl?article=347222

Nieuws: Lexus IS 300h

Scherpe vanafprijs voor nieuwe Lexus IS 300h

De nieuwe Lexus IS 300h is net niet schoon genoeg om in aanmerking te komen voor 14% bij zakelijk gebruik. Maar schrijf de Japanse luxe sportsedan daardoor niet onmiddellijk af. Zijn scherpe vanafprijs maakt veel goed.

Spijtig genoeg krijgt de Lexus IS 300h geen 14% bijtelling opgespeld. Met 99 g/km stoot de viercilinder benzinemotor 4 g/km teveel CO2 uit, waardoor de Japanner net buiten de boot van het meest gunstige tarief valt. De € 36.990,- die de instapper kost maakt daarentegen veel goed: voor een A4, 3-serie of C-klasse met vergelijkbare motorisering ben je al gauw 6 tot 9 mille extra kwijt.

Hoge standaard
Standaard legt Lexus met de IS 300h de lat hoog met climate control, Xenon koplampen met lichtsensor, 16 inch lichtmetalen velgen, een uitgebreid Lexus audiosysteem en Bluetooth connectiviteit. Schakelen behoort ook niet tot de verplichtingen, aangezien de IS 300h een hybride auto is en daarmee een automatische versnellingsbak meekrijgt. Al met al geen slechte deal.

First Edition
Voor € 41.990,- stelt Lexus de speciale IS 300h First Edition ter beschikking. In dit pakket zit onder meer 17 inch lichtmetaal, automatische grootlichtassistent, LED-koplampen, parkeerhulp, stoelverwarming met drie standen, stuurwielverwarming, een Hard Disk Drive navigatiesysteem en S-Flow klimaatbeheersing. Ook is bij elke Lexus IS 300h het Lexus Red Carpet Treatment standaard. Dit houdt in dat er een haal- en brengservice van de auto, vervangend vervoer bij een grote beurt en reiniging van interieur en exterieur na elke servicebeurt bij de prijs inbegrepen zijn.

In juni zal de Lexus IS 300h bij de dealer te vinden zijn. Wie shopt in het D-segment krijgt er vanaf deze zomer een serieuze overweging bij. Reken alleen het verschil in bijtelling maar eens uit!