zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 04.03.2013

ww2.autoscout24.nl?article=342446

Nieuws: Honda Civic Tourer

Voorproefje Honda Civic stationwagon

Honda gaat een stationwagon maken op basis van de nieuwe Civic. Met de Civic Tourer Concept geven ze een voorproefje. De Civic-verkopen zullen hiermee een flinke boost moeten kunnen krijgen.

Honda geeft op de Autosalon van Genève alvast een preview van een toekomstige stationwagen op basis van de huidige Civic. Alhoewel preview, de gepresenteerde Tourer Concept zal vermoedelijk redelijk ongewijzigd in productie gaan. Denk de overdadige verlichting, het forse lichtmetaal en de dubbele uitlaat weg en je hebt de Civic Tourer in productietrim.

Civic Aerodeck
De Civic Tourer past geheel in de lijn van zijn voorganger, de Civic Aerodeck uit 1998. Een model die we nog herinneren vanwege zijn enigszins gewaagde vormgeving. Ook de nieuwe generatie van de additioneel ruimte Civic betreft geen dertien-in-een-dozijn model. Dit is vooral te danken aan het slanke achtersteven en de brede lichtbalk welke de stationwagen een dynamische uitstraling geeft wat prima pas bij de Civic.

Najaar bij de dealer
Het motorenpalet van de Civic Tourer is uiteraard nog niet bevestigd, maar reken op een viertal aandrijflijnen wanneer het model komende herfst in productie gaat. Twee benzinevarianten, een 1.4 met 100 pk en een 1.8 met 142 pk, en twee diesels waaronder de gloednieuwe 1.6 i-DTEC met 120 pk en de bekende 2.0 i-DTEC met 150 pk. Meer informatie volgt tijdens zijn marktintroductie later dit jaar.