zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.02.2013

ww2.autoscout24.nl?article=339495

Nieuws: Volvo facelift

Facelift halve Volvo gamma

Met een uitzondering van de V40, XC40, C70 en XC90 heeft Volvo haar complete gamma verjongd. Voorlopig moeten we het slechts met de afbeeldingen doen, maar spoedig volgen alle details van de vernieuwde Zweden.

We starten met de 60-reeks van het Zweedse merk. Zowel de S60, V60 als de XC60 ontvangen forse wijzigingen aan de voorzijde, waarbij de twee dubbele koplampen verloren gaan. Net als bij de facelift van de Mercedes E-klasse smelten de beide vormen ineen waardoor de modellen sportiever en zelfverzekerder door het leven gaat. Verantwoordelijk hiervoor is ontwerper Fedde Talsma die middels meer horizontale lijnen in bijvoorbeeld de voorbumper en grille een volwassener en dynamische styling heeft gecreëerd.

V70, XC70 en S80
Ook de V70, XC70 en S80 profiteren van de vernieuwingsdrang van de Zweden. We zien bijvoorbeeld een nieuwe voor- en achterbumper op de V70 en S80 die voor een breder voorkomen zorgen. De herziende grille met horizontale lamellen in plaats van verticale exemplaren dragen hier ook aan bij. De XC70 ontvangt overigens een honinggraat grille en een dynamischer gelijnde voorbumper om het stoere karakter te onderstrepen.

Morgen alle details
Naast de optische wijzigingen zal ook de techniek in de Zweedse modellen fors worden geüpdatet. Hoewel er bij diverse media al enige specificaties genoemd worden wil Volvo Nederland hier geen uitspraken over doen. Morgenmiddag zal de importeur officieel uitspraak doen over de aangepaste aandrijflijnen. We wachten af.