zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 10.01.2013

ww2.autoscout24.nl?article=331545

Nieuws: Volvo - Spotify

Volvo integreert muziekdienst Spotify in auto’s

Spotify, bekend van streaming muziek, vindt steeds meer zijn weg naar huiskamers, maar ook autofabrikanten zien de meerwaarde ervan in. Onder andere Volvo werkt aan een mogelijkheid om de muziekdienst in haar auto’s te integreren.

Persoonlijk favoriete muziek is momenteel op allerhande manieren te beluisteren in de auto, maar veelal nog niet draadloos of zonder additionele middelen. Spotify is een van de spelers op de markt met in eigen beheer een vrijwel onuitputtelijke database aan (verschillende soorten) muziek die te beluisteren is met een dataverbinding als enige vereiste. En daarover beschikt 99% van de smartphones standaard al. Het enige dat nog resteert om toegang te krijgen tot Spotify is een afspeelprogramma, en daarmee is een auto nog niet uitgerust. "Ericsson en wij werken eraan", zegt Thomas M. Müller, de vicepresident van Electronic Systems Engineering van Volvo.

Simkaart
Volgens Volvo is de internetverbinding van de smartphone straks voldoende om muziek uit Spotify in de auto ten gehore laten brengen. Voordat dit kan moet wellicht nog wel eerst een speciale app gedownload en geïnstalleerd worden, maar dat spreekt bij smartphones voor zich.
Voor de Volvo-rijder die niet in het bezit is van een GSM met dataverbinding zal er in de toekomst de optie worden aangeboden om een aparte simkaart in de auto te plaatsen, zodat daarmee alsnog met het internet verbonden kan worden om naar Spotify te luisteren.

Andere fabrikanten
Ericsson laat weten momenteel enkel met Volvo samen te werken voor de integratie van Spotify in auto's, maar wil dezelfde mogelijkheid graag ook aan andere autofabrikanten aanbieden. Wanneer de muziekdienst beschikbaar is in Volvo's, is onbekend.