zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 27.12.2012

ww2.autoscout24.nl?article=329576

Nieuws: Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo warmt ons op voor lancering 4C

Het hoge woord is eruit: Alfa Romeo brengt de 4C in 2013 op de markt. Deze officiële bevestiging komt vrijwel tegelijk met het gerucht dat de bouwer van de 4C, Maserati, met een derivaat van die Alfa komt.

'The car to end all cars is nigh', met deze pay-off warmt Alfa Romeo ons op voor de komst van de 4C. Niets minder dan Maserati zal in de loop van 2013 de productie opstarten van deze langverwachte compacte sportwagen met middenmotor. Niet dat de Alfa 4C daardoor beter zal rijden, maar het maakt natuurlijk wel net even wat meer indruk als je kunt zeggen dat een roemrucht sportwagenmerk jouw 'Bella' in elkaar heeft geschroefd.

Maserati GranSport
Wie hierin niet gelooft, doet het waarschijnlijk ook niets dat Maserati broedt op een eigen sportwagen op basis van de Alfa 4C. Het betreft nog een gerucht, maar een nieuwe Maserati op basis van een ´bestaande´ Alfa met middenmotor en veelbelovende prestaties lijkt ons in ieder geval een stuk makkelijker, sneller en goedkoper te realiseren dan een nieuwe supercar. Er is zelfs al een naam volgens AutoExpress: GranSport.

Porsche 911
Maserati wil met de GranSport de ogen van Porsche (911) uitsteken en 2015 is het jaar van de lancering. Wij zijn benieuwd wat ervan komt, zowel van de vermeende GranSport als de beoogde donorauto. De Alfa 4C lijkt ons namelijk (bij voorbaat) niet berekend op een machtige V8 of hitsige V6. Want dat Maserati de sportcoupé niet, zoals Alfa, met een 1.8-viercilinder gaat verkopen, mag duidelijk zijn.