zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 27.12.2012

ww2.autoscout24.nl?article=329077

Nieuws: Ferrari F70

Ferrari laat details los over de F70

Ferrari voert de spanning bij de fans nog eens extra op door wat gegevens over de Enzo-opvolger de media in te helpen. De sportwagen, die intern F150 heet en in de media na de F40, F50 en Enzo steevast F70 wordt genoemd, komt immers in 2013 op de markt.

Ferrari legt de lat extreem hoog. En dat is maar goed ook want met zijn onthullig in 2013 krijgt hij gezelschap van de McLaren P1 en de Porsche 918 Spyder. Elk van die drie wagens zal naar verwachting de Bugatti Veyron onttronen. Die laatste is echter al in productie sinds september 2005, dus erg beschamend is dat niet.

Vaste zitpositie
Veel nieuws doet al een tijdje de ronde, maar ditmaal treedt Ferrari zelf met informatie naar buiten. Echt nieuws is er vooral om de stoelopstelling. Bij aanschaf wordt een zitje speciaal op maat van de klant gemaakt. Maar het wordt in zijn geheel niet verstelbaar. Zelfs de rugleuning zal gewoon vast zitten. Stuur en pedalen zullen daarentegen wel over enige afstand te verschuiven zijn.

Stijver
Dat de nieuwe topper uit Maranello een uit koolstofvezel opgetrokken monocoque krijgt, stond al vast. De koets is daardoor 27% stijver dan die van de Enzo. Dat de meer dan zes liter grote V12 met ruwweg 800 pk in de motorsteunen zou komen te liggen is eveneens allang bekend. Het blok is afgeleid van de 6.3 liter eenheid van de F12berlinetta en wordt in dit geval bijgestaan door een KERS-systeem. Dat is een elektromotor die energie recupereert en weer op de aandrijflijn loslaat als dat het beste uitkomt. Daarover verklapt Ferrari nu dat die evenveel vermogen opwekt, als het weegt (1 pk per kg). De sprint naar 200 km/h wordt er 10% sneller door en de theoretische uitstoot daalt met 40%. In de aandrijflijn vinden we daarnaast ook nog een versnellingsbak met dubbele koppeling.

Stilzwijgen
Over de exacte lanceringsdatum hult Ferrari zich in stilzwijgen. Volgend jaar, dat is het enige dat we weten. We moeten ons geduld nog maar even proberen te bewaren dus!