zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 13.12.2012

ww2.autoscout24.nl?article=326910

Nieuws: Range Rover Evoque

Project Kahn rookt Range Rover Evoque uit

Even dachten we dat we deze Range Rover Evoque al behandeld hadden, maar we vergisten ons door de kleurstelling met die van Loder1899. We hadden natuurlijk direct naar de kentekenplaat van de Evoque RS250 Vesuvius Edition moeten kijken.

Waar vuur is, is rook. Het is wat ver gezocht, maar we hebben anders geen verklaring ervoor waarom Land Rover-tuner Project Kahn deze Evoque RS250 de bijnaam Vesuvius heeft gegeven. Volgens de geleerden zou het namelijk een verbastering van rook zijn. Maar wellicht klinkt het gewoon stoer en stoer dat is de auto zeker. De two-tone kleurstelling geeft de Evoque een duister karakter. Iets waaraan de enorme zwarte 22 inch wielen zonder meer bijdragen.

Gave stoelen
In het interieur is het oranje/zwarte kleurenthema van het exterieur een gevolg gegeven. En Project Kahn heeft het niet alleen bij het lederen meubilair gehouden, ook de tellers en bijna al het stikselwerk is uitgevoerd in oranje. Gave stoelen trouwens. Ze wekken tegelijkertijd de indruk dat ze heerlijk comfortabel zitten.

Technisch
Of er ook aan de techniek is gesleuteld, is niet bekend, al verwijst RS250 of iets in die trant doorgaans naar het vermogen. We gaan dan ook uit van een diesel onder de kap, want indien het de 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor betreft, dan is de eventuele vermogenswinst wel erg mager met 9 pk. En zo kennen we Project Kahn niet.