zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 29.10.2012

ww2.autoscout24.nl?article=318879

Nieuws: Volvo V70 R-Edition

V70 opnieuw leverbaar als R-Edition

We moesten hem een jaartje missen, maar de Volvo V70 R-Edition is terug van weggeweest. De speciale uitvoering geeft de overigens comfortabel ingestelde stationwagen opnieuw een sportief sausje mee.

De sportieve R-Edition uitvoering is niet nieuw voor de V70. Vlak voor de vernieuwingen van vorig jaar was de speciale trim eveneens leverbaar, maar die moest door de facelift het veld ruimen. Nu is de editie echter terug, maar dit maal voor zowel de benzine-, als dieselrijders. De consument mag namelijk kiezen uit de 180 pk sterke T4-benzinemotor en de D4-dieselkrachtbron met 163 pk.

Sportieve aankleding
Gebleven is de rijke uitrusting waarmee het Zweedse merk de V70 aflevert. We noemen bijvoorbeeld de typische R-Design-elementen zoals de lichtmetalen 18-inchwielen van het type Ixion, een R-design-lederpakket en een verlaagd sportonderstel met automatische niveauregeling. Maar ook werd de standaarduitrusting verder uitgebreid met dual xenon-koplampen met adaptieve bochtverlichting, verwarmbare voorstoelen, een high performance multimediasysteem met 7-inch kleurenbeeldscherm en dvd-speler, een high end audiosysteem met acht luidsprekers, een USB-aansluiting en een Bluetooth-handsfreesysteem met audiostreaming. Daarnaast is zowel Park Assist achter, als een navigatiesysteem standaard op de V70 R-Edition.

Kleuren en prijs
De V70 R-Edition is leverbaar in een vijftal kleuren, namelijk Passion Red, Ice White, Black Saphire, Savile Grey en de Inscription metallic lakkleur Electric Silver. Het lederen interieur wordt desgewenst uitgevoerd in Offblack of een combinatie van Offblack met Crème. De prijs van deze Zweedse lekkernij? De Volvo V70 R-Edition in combinatie met de T4-krachtbron is verkrijgbaar voor € 42.995,-, de R-Edition D4 kost minimaal € 44.995,-.

Bekijk hier de actuele voorraad van de Volvo V70