zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 16.09.2012

ww2.autoscout24.nl?article=311024

Nieuws: Honda CR-Z

Vernieuwde Honda CR-Z doet Parijs aan

In het kielzog van de gloednieuwe CR-V neemt Honda de vernieuwde CR-Z mee naar de Autosalon van Parijs. De facelift van hybride sportcoupé zal overigens niet alleen optische wijzigingen bevatten.

Tezamen met een duistere afbeelding van de opgefriste CR-Z warmt Honda ons op met de aankondiging dat de facelift tevens een krachtkuur bevat. Zowel de benzinemotor als de elektromotor zal aan kracht winnen terwijl het verbruik van de coupé nagenoeg gelijk blijft. Meer informatie over de doorgevoerde wijzigingen zal de Japanse fabrikant vrijgeven wanneer de deuren van de Autosalon van Parijs zich openen.

Civic 1.6 i-DTEC
Naast de vernieuwde CR-Z bleven ook de nieuwe CR-V en de 1.6 i-DTEC dieselmotor in de Civic hun debuut in Parijs. Van laatstgenoemde maakte Honda tevens de definitieve uitstootcijfers bekend. Het Japanse bedrijf beloofde ruim onder de honderd gram per kilometer te komen en dat is met gemak gelukt. De 120 pk sterke diesel stoot namelijk slechts 94 g/km uit. Helaas is dit net niet genoeg voor 14% bijtelling, de 1.6 i-DTEC moet het net als zijn sterkere broer doen met 20%. Het verbruik van de zuinige Civic ligt overigens op 3,6 l/100 km.