zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 10.09.2012

ww2.autoscout24.nl?article=309994

Nieuws: MINI Paceman

Kakelverse MINI Paceman duikt op

Met nog een paar weken tot Parijs weet ook MINI haar primeur niet onder de pet te houden. Hier de eerste, volledig ongecamoufleerde beelden van de nieuwe Paceman. Het ontwerp is uiteraard geen verrassing.

We lieten jullie al eerder officiële beelden van de nieuwe MINI Paceman zien, maar destijds was de achterzijde door het Britse merk nog vakkundig afgeschermd. Dit maal geen zwart/gele camouflage, maar gelekte beelden van het daadwerkelijke productiemodel. En zoals verwacht wijkt het model summier af van het in december 2010 getoonde studiemodel.

Parijs
Technisch is de driedeurs Paceman gebaseerd op de vijfdeurs Countryman en dat betekent waarschijnlijk een keur aan viercilinders, veelal met drukladers. De vermogens lopen zodoende vermoedelijk uiteen van 98 pk voor de One tot 218 pk voor de uitzinnige John Cooper Works variant. Op alle specificaties zullen we echter nog even geduld moeten hebben, de Britse fabrikant trekt eind september tijdens de Autosalon van Parijs pas officieel het doek van de Paceman.