zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 30.08.2012

ww2.autoscout24.nl?article=307835

Nieuws: Ferrari

Ferrari levert opnieuw maatwerk

Na een omgebouwde 458 Italia voor Eric Clapton wordt er in Maranello opnieuw gewerkt aan een uniek raspaard. Hoewel gebaseerd op een 599 GTO heeft de gelukkige eigenaar volledig zijn eigen sausje over het exterieur mogen gieten.

Wat moet je nog kopen als je al een Ferrari 599 GTO als dagelijks vervoermiddel hebt en daarnaast ook nog een 575M, Daytona, 430 Scuderia, F40, 599XX, SA Aperta en Enzo in de garage hebt staan? Juist, dan klop je aan in Maranello voor iets exclusievers. Ferrari-liefhebber en succesvol zakenman Cheerag Arya is inmiddels kind aan huis bij de beroemde Italiaanse fabrikant en kreeg dan ook de mogelijkheid - ongetwijfeld mede dankzij een flinke zak euro's - om met de Ferrari-ontwerpers rond de tafel te gaan zitten. Nadat hij zijn wensen duidelijk had gemaakt zijn hem niet minder dan twaalf verschillende ontwerpen voorgelegd. Hij selecteerde de details die hem het meest aanspraken en Ferrari ging aan het werk.

599 GTO
Als basis voor de bijzondere one-off is de 599 GTO genomen. Hoewel de aandrijflijn, een 6.0 liter V12 met 670 pk, gelijk blijft, heeft Arya wel door laten schemeren de ophanging en het uitlaatsysteem aan zijn wensen te laten aanpassen. Inmiddels zijn ze bij Ferrari zo ver dat er een compleet kleimodel achter de gesloten deuren klaarstaat. Indien Arya zijn goedkeuring geeft zal het waarschijnlijk nog wel even duren voordat de vooralsnog naamloze Ferrari de fabriek uitrolt. Vreemd genoeg hoopt de Indiër zelfs dat wij daar niets van meekrijgen omdat hij de auto liever voor zichzelf houdt. We zullen zien.