zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 27.08.2012

ww2.autoscout24.nl?article=307471

Nieuws: Volvo S80

Volvo zet de S80 als Limited Edition

Twintig procent bijtelling alleen vond Volvo niet genoeg. Het Zweedse merk levert de S80 D4 daarom ook als rijk uitgeruste Limited Edition. De speciale uitvoering is tevens leverbaar met benzinemotor, maar deze profiteert niet van een lagere bijtelling.

Volvo rust de S80 Limited Edition uit met tal van opties die het comfort- en veiligheidsniveau van de auto verhogen. Standaard aanwezige veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer Dual Xenon-koplampen met adaptieve bochtverlichting, een regensensor, een koplampreinigingsinstallatie en Park Assist achter. Daarnaast beschikt de Zweed over additionele uitrusting als een navigatiesysteem met harddisk en stem- en stuurwielbediening en het High Performance Multimedia-systeem dat een 7-inch kleurenscherm, een dvd-speler, acht luidsprekers, een USB-poort en Bluetooth met audiostreaming omvat. Ook monteert de fabrikant standaard lederen bekleding en de verwarmbare voorstoelen in de luxe S80.

20 procent bijtelling
Volvo levert de S80 Limited Edition als T4 met een 180 pk sterke turbobenzinemotor en als D4 met een vijfcilinder turbodieselmotor met 163 pk vermogen. Laatstgenoemde is dermate zuinig dat het model over 20% bijtelling beschikt. Beide motoren zijn overigens standaard gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar kunnen optioneel gekoppeld worden aan een automaat. In het geval van de T4 is dat de Powershift-transmissie met dubbele koppeling en bij de D4 monteert Volvo de Geartronic-transmissie. De meerprijs bedraagt respectievelijk € 2.800,- en € 3.300,-.

Per direct te bestellen
De prijzen van de Volvo S80 Limited Edition zijn verkrijgbaar voor minimaal € 41.995,- voor de T4 en vanaf € 43.995,- voor de D4. De uitvoering is per direct te bestellen.