zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 22.07.2012

ww2.autoscout24.nl?article=301424

Nieuws: Range Rover Evoque

Hamann Range Rover Evoque is bruut!

De Range Rover Evoque is door tuninghuis Hamann opgeblazen tot epische proporties. De subtiel gelijnde koets moest er behoorlijk aan geloven en heeft nu de uitstraling van een woest monster.

Dat de Evoque een gewilde prooi voor tuners zou worden kon je eigenlijk op je vingers natellen. Sinds zijn lancering hebben dan ook al onder andere Arden, Marangoni en Startech hun lusten botgevierd op de kleinste uit de Range Rover-stal. Ditmaal is het tijd voor Hamann en zoals we onlangs nog zagen bij hun M5 worden ze graag al het schreeuwerigste jongetje van de klas gezien.

Breed
Speciaal voor de populaire Evoque werd uitgepakt met een wel heel dikke bodykit. Zowel de voor- en achterkant werd van een compleet nieuwe bumper en spoiler voorzien. De grootste verandering is echter aan de zijkant te vinden en wordt verraden door de zwaar uitgeklopte wielkasten. Hamann heeft namelijk 8 centimeter aan de spoorbreedte toegevoegd waardoor de auto er van voren extra dik uitziet. Om het geheel een snellere look te geven werd een verlagingset gemonteerd dat de Evoque 3 centimeter door z´n knieën heeft laat zakken. Kers op de tuningtaart zijn de 22 inch antraciet-zwarte wielen.

Sneller
Zoals het een goede tuner betaamt is het niet alleen bij de looks gebleven, ook onder de motorkap kreeg de Evoque een krachtkuur. Dankzij een nieuw uitlaatsysteem en luchtfilter krijgt de 2.2 liter benzinevariant een powerboost van 38 pk. De diesel kan nadien 31 pk bijschrijven. Belangrijker is echter de trekkracht, dat in beide gevallen met 65 Nm toeneemt en de Evoque moet helpen bij de tussensprints. Koppel deze cijfers aan de stoere looks en je hebt een auto waarvoor andere weggebruikers al snel aan de kant zullen gaan zodra je in hun binnenspiegel verschijnt. Kosten? Geen idee. Maar vast niet goedkoop.