zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 23.05.2012

ww2.autoscout24.nl?article=292636

Nieuws: Mini JCW Countryman

MINI prijst John Cooper Works Countryman

Hij debuteerde in Genève en zal in september de Nederlandse showrooms binnenrijden voor net geen 45 mille. Hiervoor krijg je het allereerste vierwielaangedreven JCW-model dat ooit op de markt verscheen.

Hoewel volledig in de lijn der verwachting is het altijd leuk als een nieuwe John Cooper Works het podium betreedt. Dit keer is het de Countryman, die MINI ook succesvol gebruikt in het World Rally Championship, die de JCW-behandeling heeft gekregen. Hij stond al in Genève waar bekend werd dat het vermogen voor het eerst in een JCW-model naar alle vier de wielen zou worden gestuurd.

Marktintroductie
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft MINI bekend gemaakt de John Cooper Works Countryman vanaf september in Nederland te gaan verkopen met een vanafprijs van € 44.995,-. Standaard krijg je een aerodynamica-kit, 18 inch wielen, een verlaagd onderstel en het JCW-uiterlijk. De 1.6 liter motor (218 pk) is gekoppeld aan een handmatige zesbak die vanaf juli ook leverbaar is met automaat tegen een nog onbekend meerprijs. Deze automaat wordt dan ook leverbaar in alle andere JCW-modellen. Met beide versnellingsbakken is deze John Cooper Works Countryman goed voor nul naar honderd in zeven seconden en een topsnelheid van 225 km/h.