zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 26.04.2012

ww2.autoscout24.nl?article=287988

Nieuws: Mercedes C 63 AMG Coupé Black Series

C 63 AMG Coupé Black Series in DTM

De krachtigste auto in het DTM-veld is niet een van de deelnemers maar de officiële Safety Car. Vanaf dit jaar gaat de C 63 AMG Coupé Black Series aan de kop van het veld rijden bij onveilige situaties.

Een Safety Car is doorgaans langzamer dan de race-auto's die hij voor moet blijven. Om het gat echter zo klein mogelijk te maken koos Mercedes voor de krachtigste C-klasse ooit toen het nieuwe exemplaar voor de DTM van 2012 bepaald moest worden.

Nagenoeg standaard
De basis voor de DTM Safety Car is een C 63 AMG Coupé Black Series waar vervolgens opvallend weinig aan gesleuteld is. Motor, versnellingsbak, chassis, ophanging en remmen werden allemaal ongemoeid gelaten. Dit betekent dat de 6.3 liter V8 517 pk naar de achterwielen stuurt en dat is nog altijd 17 pk meer dan de V8 in de DTM-racer van Mercedes. Naast de stickers is de Safety Car natuurlijk te herkennen aan de licht-installatie op het dak. Bij het ontwerpen hiervan is aerodynamica van bovenliggend belang geweest omdat een topsnelheid van 300 km/h zonder problemen moet kunnen worden bereikt. In het interieur valt de televisie-/radio-installatie bedoeld om met de raceleiding te communiceren natuurlijk op, verder bleven wijzigingen ook hier achterwege.

Werkzaamheden
De DTM is uitgegroeid tot het populairste toerwagenkampioenschap ter wereld en het is dus van groot belang dat de races in goede banen worden geleid. Of het nu het neutraliseren na een crash of het vertragen bij extreme weersomstandigheden is, deze snelle C-klasse gaat het ongetwijfeld erg druk krijgen. Hij heeft echter niet het rijk alleen als Safety Car, Audi en BMW zullen deze ook afwisselend leveren. Het nieuwe DTM-seizoen begint op 29 april op de Hockenheimring.