zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 25.04.2012

ww2.autoscout24.nl?article=287575

Nieuws: Toyota Yundong Shuangqing

Toyota pakt uit in China

Wie denkt dat China een broertje dood heeft aan CO2, heeft het mis. Ook zij beginnen steeds meer om een beter milieu te geven en wie anders dan Toyota springt daar slim op in door in Beijing drie conceptcars te tonen waarvan tenminste één hybride aangedreven wordt.

De nieuwe hybrideauto die Toyota op de Auto China presenteert luistert naar de voor ons haast onuitspreekbare Chinese naam Yundong Shuangqing. Vrij vertaald betekent het 'bewegen op de wind'. Dat doet de studie uiteraard niet letterlijk, maar het beste voor met de natuur heeft hij wel. Onderhuids gaat een hybrideunit schuil die bestaat uit een benzinemotor en elektromotor. Toyota's R&D Centre in het Chinese Changsu dat de ontwikkeling op zich nam laat de specificaties echter achterwege. Überhaupt is de informatie omtrent de Yundong Shuangqing beperkt. Naar verluidt is de conceptcar geen realistische auto maar een voorbode van de hybrides die Toyota over enkele jaren in China wil bouwen en daar op de markt wil brengen. Momenteel zijn de Prius en Camry Hybrid al in het Aziatische land te koop, maar stevig aan de prijs als gevolg van hoge invoerrechten. Met een fabriek op locatie omzeilt Toyota deze heffingen en acht men meer kans van slagen om de Chinezen aan schonere auto's te helpen.

Dear Qin
Ook getoond in Beijing zijn de Dear Qin Hatchback en Sedan. Met beide auto's heeft Toyota serieuze plannen. Sterker nog, ze staan model voor een nieuwe compacte budget-Toyota die de fabrikant wereldwijd op de markt wil brengen, maar met name gericht is op markten in Azië en Oost-Europa. In 2013 staat de lancering gepland.