zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 15.03.2012

ww2.autoscout24.nl?article=280650

Nieuws: Renault Megane RS

Prijs Renault Mégane RS bekend gemaakt

Op de prijslijst van de vernieuwde Mégane ontbrak vooralsnog de RS. Dit gat is nu gevuld, deze potente Renault staat vanaf € 33.990,- voor je deur.

De gehele Mégane-lijn heeft een update gehad en deze prijzen werden in januari al bekend gemaakt. Op die lijst schitterde de RS door afwezigheid. Inmiddels heeft Renault de Nederlandse prijzen bekendgemaakt. Met een vanafprijs van € 33.990,- is hij ongeveer duizend euro duurder dan zijn voorganger, maar qua uitrusting en prestaties krijg je er wel wat voor terug!

Motor
De 2.0 liter geblazen viercilinder produceert in de RS 265 pk, waarmee hij 15 pk krachtiger is dan zijn voorganger. Hoewel de exacte cijfers nog niet bekend zijn zal dit zowel de topsnelheid als de acceleratie ten goede komen.

Uitrusting
Renault Megane RSIn de standaarduitrusting zit onder andere LED-verlichting, 18 inch velgen en een 80 watt stereo met stuurbediening. Daarnaast zijn er niet minder dan vijf uitbreidingspakketten beschikbaar voor wie zijn RS graag wat extra aankleedt. Voor de sportieve rijder is het Pack Chassis Cup (€ 1.595,-), met een sportiever onderstel en Brembo remklauwen, wellicht interessant. De bestuurder die meer luxe verlangt kiest bijvoorbeeld voor het Pack Luxe Renault Sport (€ 1.995,-) waarbij het interieur volledig in two-tone leer wordt uitgevoerd.

De nieuwe Megane RS zal vanaf mei bij de dealers staan.