zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 23.02.2012

ww2.autoscout24.nl?article=276243

Nieuws: Volvo V40

Nieuwe Volvo V40 is te vroeg

De nieuwe Volvo V40 is dankzij een Pools magazine te vroeg online gezet. Een domper voor Volvo die daarmee hun grootste onthulling tijdens de Autosalon van Genève in rook ziet opgaan.

Met nog slechts twee weken te gaan was Volvo goed op weg de V40 tot aan de daadwerkelijke bekendmaking onder de pet te houden. Maar helaas, het is toch niet gelukt. Het Poolse Motodziennik publiceerde deze twee eerste officiële platen van de nieuwbakken Zweed die het op moet gaan nemen tegen de 1-serie, A3 en de A-klasse, allen van de nieuwste generatie auto's.

Kasspekker
Volvo V40Hoe zwaar de nieuwe Volvo V40 het ook gaat krijgen, Volvo verwacht een welkome kasspekker in huis te hebben. Onder de kap verwachten wij dan weer een motorenprogramma dat grote overlap kent met de 60-serie. Aan de basis van zowel het benzine- als het dieselpalet vermoedelijk een 1.6 met respectievelijk 150 en 114 pk en als voorlopige toppers een serie tweeliters. Ook staat er een plug-in hybrid op stapel. Alle details verwachten we tijdens de Autosalon van Genève.