zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 29.01.2012

ww2.autoscout24.nl?article=272078

Nieuws: Seat Ibiza

Seat Ibiza fors goedkoper

Nog maar een paar maanden wachten en de vernieuwde Seat Ibiza doet de showroom aan. Tot die tijd verlaagt Seat Nederland de prijs van de Ibiza zodat het model opnieuw een boost krijgt.

Dat de Seat Ibiza nog altijd populair is gebleven is te danken aan de belastingvrije E-Ecomotive-variant. Ook de ST stationwagen en de COPA-actiemodellen hebben bijgedragen aan het succes, aldus Seat. Om dit voortgang te geven verlaagt het Spaanse merk de prijs met € 600,- voor alle modellen. Het resultaat is een vanafprijs van € 11.495,- voor de Ibiza Club die onder meer standaard airconditioning en een audiosysteem biedt. Ook levert Seat haar verkooptopper opnieuw in de aantrekkelijke COPA-uitvoering. Dit model is leverbaar vanaf € 15.095 en is voorzien van onder meer airconditioning, lichtmetalen velgen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, mistlampen en cruise control. Het prijsvoordeel voor de consument? Bijna € 2.000,-.E-Ecomotive
Seat IbizaOndanks de gewijzigde wetgeving op het gebied van zuinige auto's blijven de driedeurs-, vijfdeurs en stationwagonversies van de Ibiza E-Ecomotive hun belastingvrije status en gunstige fiscale voordelen ook na 1 juli behouden. Daarmee blijft de Ibiza E-Ecomotive vrijgesteld van BPM en Motorrijtuigenbelasting en profiteren zakelijke rijders onverminderd van een inschaling in het 14% bijtellingstarief. De zuinige Spanjaard is leverbaar vanaf € 14.295,- in de Reference-uitvoering. Maar let op, de veel completere COPA-versie met onder andere airconditioning, lichtmetaal en cruise controle kost slechts € 800,- extra.