zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 05.12.2011

ww2.autoscout24.nl?article=262763

Nieuws: Marangoni Evoque HFI-R

Marangoni maakt Evoque Italiaans

Voor een exclusieve SUV uit Italië zullen we nog even geduld moeten hebben. Bandenfabrikant Marangoni verzacht dit door een Range Rover Evoque geheel op Italiaanse smaak te brengen.

Het eerste wat opvalt aan de Marangoni Evoque HFI-R zijn de M-Power EvoRed banden. Ze zijn speciaal voor de Evoque ontwikkeld en combineren volgens de makers sportiviteit met een lage rolweerstand. Gelukkig liet de 'bandenboer' het daar niet bij. De Italianen personaliseerden de Brit verder met een nieuw ontworpen voor- en achterbumper, koolstofvezel spatbordverbreders en 20 inch lichtmetalen wielen van OZ. Meer Italiaanse invloeden vinden we binnenin de Range Rover. Hiervoor werkte Marangoni samen met het kledingmerk Conte of Florence die het interieur een upgrade gaf. Middels diverse hoogwaardige leersoorten, delen Alcantara en koolstofvezel accenten wordt de Italiaanse sfeer zodoende verweven in de Britse cockpit.

300 pk
Marangoni Evoque HFI-RBovenop de optisch zichtbare invloeden uit Italië heeft Marangoni ook aandacht besteed aan de techniek. De standaard 241 pk sterke turbomotor wint door een geoptimaliseerd motormanagement, gewijzigde turbo en een verbeterd in- en uitlaatsysteem liefst 59 pk. Ook op het gebied van remkracht noteerde Marangoni winst. In plaats van het reguliere systeem monteert het bedrijf een keramisch remsysteem van Tarox.  

De Marangoni Evoque HFI-R maakt tijdens de Autosalon van Bologna haar werelddebuut.