zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 01.12.2011

ww2.autoscout24.nl?article=261578

Nieuws: Nissan Juke

Nissan Juke van Nismo

De buitensporige Nissan Juke-R zal wel nooit in serieproductie gaan. De kansen hierop voor de Juke van Nissan’s huistuner Nismo zien we een stuk rooskleuriger in. Met misschien tevens een verkoop in Europa.

Nismo behoort sinds 1984 tot de sportieve tak van Nissan en mag net als bijvoorbeeld de AMG-divisie van Mercedes geregeld aan productiemodellen van Nissan frutselen om ze zowel van buiten als onder de kap wat meer pit te geven. Vooralsnog is Nismo's accessoirelijn enkel in Japan en Amerika verkrijgbaar, maar de tuner wil graag ook Europese klanten gaan bedienen. En waarom niet. Sinds de 480 pk sterke Juke-R heeft Nissan er een behoorlijke schare (tuning)fans bij.

Vooral cosmetisch
Nissan JukeZo ver als de Juke-R gaat de versie van Nismo niet. Daar staat tegenover dat de business case rond van de Nismo Juke - nu nog een concept op de Tokyo Motor Show - op aanzienlijk meer draagvlak kan rekenen. Nismo beperkt zich overigens niet tot het boetseren van het exterieur, ook het interieur werd aangepakt. Daarnaast is het onderstel verlaagd, werden er stijvere veren gemonteerd en is de standaard al prettig presterende 190 pk sterke 1.6 turbobenzinemotor opgevoerd. Hoeveel krachtiger de viercilinder is geworden, is helaas (nog) niet bekend.