zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 11.05.2007

ww2.autoscout24.nl?article=25813

Nieuws: Porsche Cayenne

Cayenne als ambulance

Het interieur van de Cayenne werd geheel gemodificeerd. De achterbank en de passagiersstoel moesten daarbij plaats maken voor een aluminium frame waarin de brancard kan worden geschoven. Bovendien werd er een speciale stoel gemaakt voor de arts die bij de patiënt aan boord zit. Om direct hulp te kunnen bieden is de Cayenne uitgerust met moderne medische apparatuur. Daarbij valt te denken aan een defibrillator, beademingsapparaat en een tas met alle noodzakelijke spullen.

Luchtvering en vierwielaandrijving

De Cayenne is vooral gekozen vanwege zijn veelzijdige karakter. De auto is dankzij de luchtvering uitermate geschikt voor het vervoeren van patiënten. Bovendien beschikt de Cayenne over permanente vierwielaandrijving en de mogelijkheid om het centrale differentieel te blokkeren. Hierdoor kan de Ambulance Cayenne ook op moeilijk bereikbare plaatsen komen.

Inzet

Deze speciale ambulance zal voornamelijk worden ingezet op de fabrieksterreinen van Porsche. Daar maakt de Cayenne Ambulance onderdeel uit van een heel wagenpark aan hulpvoertuigen waaronder een brandweer-Cayenne.