zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 29.08.2011

ww2.autoscout24.nl?article=243562

Nieuws: Infiniti FX Performance Concept

De perfecte Infiniti FX volgens Vettel

De eerste foto's van de Infiniti FX Performance Concept zijn vrijgegeven. Formule 1 coureur Sebastian Vettel omschreef deze conceptcar van Infiniti als de perfecte FX. Infiniti geeft aan dat dat niet voor niets is, aangezien Sebastian Vettel zich ook heeft bemoeid met de ontwikkeling van deze FX.

Als je de foto bekijkt lijkt het meer op een facelift met vooral sportieve accenten dan op een geheel nieuwe conceptcar. Zo heeft hij andere zij-skirts en is de voorspoiler wat golvender gemaakt. Ook aan de achterbumper is het een en ander verandert. Daarnaast heeft de FX Performance Concept ook een dakspoiler gekregen.

Op het eerste oog lijkt de Infiniti FX Performance Concept niets meer dan een (sportieve) facelift van de FX. We zien andere wielen, grove zij-skirts en een golvende voorspoiler. De achterzijde zou eveneens zo´n sportievere bumper bevatten. Een dakspoiler is in ieder geval wel toegevoegd.

IPL
Vooralsnog blijft het bij deze enkele foto, helaas zonder toegevoegde informatie over mogelijk gewijzigde techniek. Maar meer komen we vast te weten bij de onthulling tijdens de IAA in Frankfurt nadat Vettel zelf het doek van de FX Performance Concept heeft getrokken. Vermoedelijk gaat het sportpakket voor de FX-serie later  in de verkoop onder de noemer IPL, het performancelabel van Infiniti.