zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.08.2011

ww2.autoscout24.nl?article=241231

Nieuws: Chevrolet Miray & Colorado

Debuut voor de Miray & Colorado op IAA

Op de IAA zal Chevrolet twee opwindende conceptcars tonen. De Chevrolet Miray en Coloroda beleefden eerder dit jaar hun werelddebuut op respectevielijk de Seoul Motor Show en de Buenos Aires International Auto Show en pronken medio september op de beursstand van Chevrolet in Frankfurt.

Chevrolet viert dit jaar haar 100-jarige bestaan en pakt daarmee op de IAA in Frankfurt uit door twee eerder dit jaar gepresenteerde conceptcars in de schijnwerpers te zetten. Volgens Chevrolet is in de afgelopen eeuw een verrassend aantal spectaculaire autodesigns gecreëerd waarbij iconen als de Corvette, Camaro, Belair en Suburban natuurlijk niet ongenoemd mogen blijven. Om te laten zien hoe Chevrolet de komende jaren qua design zal evolueren staan de beide conceptcars in Frankfurt.

Chevrolet Colorado Rally
Chevrolet ColoradoHet meest realistisch van beide modellen is de Colorado Rally concept. De pickup werd in maart onthuld in Buenos Aires en geeft een voorproefje van Chevrolet's nieuwe pickup die vermoedelijk ook in Europa op de markt zal komen. Het kenmerkende Chevrolet-design wordt bij het model gecombineerd met praktisch gebruiksgemak en een krachtig 4WD-platform.

Chevrolet Miray
Chevrolet MirayVan heel andere aard is de futuristische Miray. Die moet vooral ons netvlies prikkelen, maar laat daarnaast een moderne aandrijflijn zien. De Miray wordt aangedreven door twee voorin gemonteerde 15 kW elektromotoren waarmee geheel emissievrij kan worden gereden. De carrosserie is gemaakt van met koolstofversterkt kunststof (CFRP - Carbon Fiber Reinforced Plastics) en koolstofvezel zoals we dat recent ook zagen bij de BMW i3 en Audi Urban concept.