zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 04.08.2011

ww2.autoscout24.nl?article=238277

Nieuws: Alfa Romeo crossover

De Alfa Romeo Crossover

De crossover vindt gretig aftrek, maar ook daarna zal het concept niet meer weg te denken zijn. Met deze gedachte gaat Alfa Romeo het alsnog proberen met een dergelijk model. Naar verluidt zou deze in Genève, maart 2012, al bijna productieklaar moeten zijn zo schrijft Autovisie.

Alfa Romeo stelde al eens eerder een SUV annex crossover voor op de Autosalon van Genève. Dat was in 2003 toen op de Zwitserse autotentoonstelling de Alfa Kamal schitterde. Tot het produceren ervan kwam het echter nooit en ook in de jaren daarna bleef de komst van zo'n avontuurlijke Alfa uit. Nu moederbedrijf Fiat nauw is gaan samenwerken met Chrysler en diens submerk Jeep is de wens bij Alfa voor een 4x4-model weer hevig gaan kriebelen.

Niet een, maar twee
Alfa Rome CrossoverDe Italianen zouden zelfs zo geënthousiasmeerd zijn dat men volgend jaar maart al een nagenoeg productierijp exemplaar met daarop het Alfa-embleem wil tonen. Het zou gaan om een kleinere crossover van Alfa die nog datzelfde jaar in de brochures zou moeten staan. Een grotere versie staat op de agenda van 2013. Beide auto's zouden technieken van Jeep gebruiken om hun mannetje ook buiten de gebaande paden te staan.