zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 05.07.2011

ww2.autoscout24.nl?article=232806

Nieuws: BMW M3 DTM

M3 DTM staat te trappelen

Na 18 jaar keert BMW in 2012 terug in de DTM. Met de 635 CSi en M3 heeft de fabrikant uit München naam gemaakt in het Duitse Toerwagenkampioenschap en zal dat vanaf seizoen 2012 met de M3 gaan doen.

Zijn glans heeft het DTM de laatste jaren wel een beetje verloren. Het is een 1-2´tje van Audi en Mercedes geworden en daarmee eigenlijk geen volwaardig kampioenschap meer. De beide Duitse concurrenten zijn dan ook blij dat BMW de stap weer maakt en terugkeert.

First roll-out
Vandaag heeft BMW op hun eigen afgesloten testcircuit in Aschheim de auto voor het eerst naar buiten gerold. BMW Motorsport directeur Jens Marquardt noemt het een zeer bijzondere dag. Speciaal voor de gelegenheid waren tal van werknemers van BMW bij de ´first roll-out´ aanwezig nog voordat het grote publiek op 15 juli de M3 DTM te zien krijgt.

Conceptcar
Voordat BMW vanaf 2012 weer in de DTM zal gaan racen is er volgens Marquardt nog wel een lange weg te gaan. Officieel zal de start op 15 juli worden gemarkeerd door de onthulling van het model dat vanmorgen zijn eerste testronden maakte inclusief een conceptcar die een tipje van de sluier op moet lichten als het gaat om zijn visuele identiteit. Wordt vervolgd!