zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 19.04.2011

ww2.autoscout24.nl?article=220263

Nieuws: Audi A3 sedan e-tron

A3 sedan ook als plug-in hybride

In 2012 zal Audi de compleet nieuwe generatie A3 presenteren. Naast de bekende driedeurs, Sportback en Cabriolet wordt er ook een sedan aan het gamma toegevoegd. Met deze A3 sedan e-tron concept gunt Audi ons wederom een blik op deze nieuweling. Ditmaal met plug-in hybride techniek onder de kap.

Het design van deze A3 sedan conceptcar vormt geen verrassing. Audi presenteerde het model tijdens de Autosalon van Genève reeds als conceptcar. Het grote verschil ten opzichte van de in Genève gepresenteerde concept en deze in Shanghai onthulde tweede variant zit ´em niet in zijn uiterlijk. De iets andere grille, subtiel gewijzigde voorbumper en multispaaks wielen mogen dan meer het chique karakter tonen, het is met name de techniek die Audi wil tentoonstellen.

Plug-in hybride
Audi A3 Sedan e-tronDe A3 sedan e-tron wordt aangedreven door een combinatie van twee motoren. De eerste is een 211 pk sterke 1.4 TFSI benzinemotor, de tweede betreft een 27 pk sterke elektromotor. Een hybride dus. Een plug-in hybride om precies te zijn. Het vrij riante accupakket onder de achterstoelen maakt het namelijk mogelijk om 54 km geheel elektrisch te rijden. Normaal gesproken worden de accu´s bijgeladen tijdens het rijden, maar het is ook mogelijk de auto aan het stopcontact te leggen. Voor woon-/werkverkeer moet het daarmee mogelijk zijn om praktisch de gehele reis elektrisch te rijden.

Cijfers
Audi A3 Sedan e-tronDe A3 sedan e-tron heeft een gecombineerd vermogen van 238 pk en weet daarmee in 6,8 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid bedraagt 231 km/h en daarmee is dit allesbehalve concessies doen. Helaas geeft Audi geen verbruiks- en emissiecijfers op. Met deze A3 sedan e-tron laat Audi ons opnieuw zien dat men volop werkt aan elektrische aandrijving en hybrides. Het lijkt erop dat de fabrikant uit Ingolstadt haast wil maken met de introductie hiervan. Binnenkort komen de Q5 hybrid en A8 hybrid op de markt en na de presentatie van modellen als de A3 Sportback e-tron, A5 e-tron en A1 e-tron heeft men diverse mogelijkheden laten zien waaraan Audi werkt. We zien benieuwd welke techniek de volgende stap is bij Audi.