zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.04.2011

ww2.autoscout24.nl?article=219854

Nieuws: Citroën DS5

Citroën DS5: chique crossover

Via een live presentatie heeft Citroën zojuist de DS5 onthuld. De auto werd exclusief onthuld op de Facebook-pagina van het Franse merk en beleeft deze week zijn werelddebuut op de Sjanghai Motor Show.

De DS5 is een luxe crossover geworden waarmee Citroën het hogerop zoekt. Letterlijk! De Fransen hebben duidelijk de ambitie om naast het succes met de kleine modellen ook in het premiumsegment definitief voet aan wal te zetten. De DS3 doet dat inmiddels al met succes en ook de DS4 lijkt op een succesvolle carrière in te zetten. De DS5 zal hier, op basis van deze eerste foto, ongetwijfeld nog meer succes aan toe kunnen voegen.

GT
Citroën spreekt bij de DS5 van statements als verrassend, boeiend, verleidelijk. Volgens de Fransen komt ´Creative Technology´ bij de DS5 echt tot leven en dat kunnen we eigenlijk alleen maar beamen. Gebaseerd op de C-SportLounge uit 2007 is de DS5 absoluut een verrassend model geworden waarbij van gebrek aan inspiratie absoluut geen sprake is.

Drie dakramen
Citroen DS5De DS5 meet een lengte van 4,52 meter en een breedte van 1,85 meter en Citroën garandeert daarmee een ruimtelijk interieur. Vijf volwassenen kunnen volgens de fabrikant comfortabel plaatsnemen terwijl er ook nog plaats is voor 465 liter bagage. Luxe en comfort is er in alle soorten en maten. Sfeervolle LED-verlichting inclusief hoogwaardige hout- en leersoorten sieren het binnenste. Voor een panoramisch uitzicht monteert Citroën naar wens drie dakramen en zaken als een grootlichtassistent, camera´s, head up display en diverse elektronische veiligheidssystemen zijn standaard dan wel optioneel leverbaar.

Hybride
Citroen DS5Met de komst van de DS5 introduceert Citroën tevens de eerste hybride. De auto maakt gebruik van het HYbrid4-systeem dat we kennen uit de 3008 HYbrid. In de DS5 werken een HDi dieselmotor en een elektromotor samen en genereren 200 pk. De voorwielen worden daarbij aangedreven door de dieselmotor terwijl de achterwielen door de elektromotor van kracht worden voorzien. Het resultaat is een CO2-uitstoot van 99 g/km.

Eind 2011
Citroën onthult de DS5 op de Sjanghai Motor Show 2011 en laat daarmee direct haar internationale ambitie gelden. De Fransen willen de auto namelijk ook in China gaan vermarkten. Eind 2011 is het zover, dan zal de DS5 leverbaar worden. In aanloop naar die marktintroductie zal Citroën meer details vrij gaan geven.