zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.04.2011

ww2.autoscout24.nl?article=219766

Nieuws: Lancia Ypsilon

Afgeronde prijs voor Ypsilon

Door de milieuwetgeving op auto’s is het zeer lastig de vraagprijs van een auto in Nederland op een rond getal uit te laten komen. Maar laat je dit aan de creatieve Italianen over dan lukt het; de nieuwe Lancia Ypsilon gaat namelijk op de komma’s nauwkeurig 15.000 euro kosten.

Andrea Formica heeft als hoofd van de merken Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia en Jeep in Europa een zeer drukke agenda. Toch maakte de beste man een gaatje vrij om naar de AutoRAI af te reizen en daar de prijs van de nieuwe Lancia Ypsilon bekend te maken. Na een kortstondig marketingpraatje rond Fiat Nederland en de nieuwe Ypsilon klonk het uiteindelijke "15.000 euro" uit de mond van Fiat's CEO. Dat is wat de Italiaanse Calimero gaat kosten wanneer hij in juni in de showroom staat.

MRB-vrij en 14%
De nieuwe Ypsilon is verkrijgbaar met vier motoren, waaronder twee benzineaggregaten, één diesel en een benzinemotor die ook op LPG kan rijden. Klapper is de 1.2 TwinAir met 85 pk met een CO2-uitstoot van 95 g/km zo schoon dat hij wegenbelastingvrij te rijden is. Leaserijders van dit model profiteren van 14% bijtelling.

Gold rush
Lancia YpsilonOm de marktlancering kracht bij te zetten heeft Lancia een introductiemodel samengesteld. De editie voor snelle beslissers luistert naar de bijnaam "Gold" en wordt later bijgestaan door twee andere uitrustingsniveaus, Silver en Platinum. Standaard op de Lancia Ypsilon TwinAir Gold Dolce Vita is onder andere airconditioning, een radio/CD/MP3-speler, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare portierruiten voor, cruise control, parkeersensoren achter, en regen-& verlichtingsensoren. Kortom, een extra rijk uitgeruste Ypsilon.