zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 11.04.2011

ww2.autoscout24.nl?article=218562

Nieuws: Ford Fiesta Econetic

Wegenbelastingvrij: Fiesta Econetic

Ford opent vol de aanval op de BlueMotion´s, Ecomotive´s en Greenline´s van het VAG-concern. De vandaag aangekondigde Focus Econetic moet het de Golf lastig gaan maken terwijl deze Fiesta Econetic de Polo van zijn troon moet stoten.

Ford presenteerde begin 2009 de Fiesta Econetic. Het model viel met zijn CO2-uitstoot van 98 g/km helaas net buiten de belastingvrije zone. Maar Ford heeft niet stilgezeten. Exacte specificaties geeft men weliswaar nog niet op, maar men belooft dat de op de AutoRAI te presenteren Fiesta is vrijgesteld van wegenbelasting, BPM en in de categorie voor 14% bijtelling valt.

Viercilinder
Het heeft even geduurd, maar nu is ook de Fiesta wegenbelastingvrij!De 95 pk sterke 1.6 TDCi-motor is, in tegenstelling tot de mateloos populaire concurrentie, gewoon een viercilinder. Inderdaad, net zoals de Fiat Punto Evo 1.3 Multijet (eveneens belastingvrij). Ford levert het model als 3- en 5-deurs hatchback en zou weleens een gigantisch succes kunnen worden. Nu ben je al snel aangewezen op een hybride of één van de VAG-merken met hun driecilinders. Ford lanceert met de Fiesta Econetic een wel heel interessant alternatief.

Meer Econetic-nieuws in Amsterdam
Naast de vernieuwde Fiesta Econetic en de vandaag als wereldprimeur aangekondigde Focus Econetic (14% bijtelling) zal de Ford-stand ook worden gevuld met Ford C-MAX 1.6 TDCi Auto-Start-Stop met 20% bijtelling en de Ford Mondeo ECOnetic 1.6 TDCi met 20% bijtelling.