zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 23.02.2011

ww2.autoscout24.nl?article=210734

Nieuws: BMW i

“BMW i” submerk van BMW

Iets wat we eigenlijk al geruime tijd wisten maakte BMW vandaag officieel. De Beierse fabrikant maakt bekend een submerk te lanceren en wel met de naam “BMW i”. BMW i staat voor duurzame mobiliteit en de eerste vrucht wordt in 2013 met de BMW i3 afgeworpen.

Onder de noemer "Project i" liet BMW meerdere malen doorschemeren achter de schermen te werken aan een compacte, elektrische aangedreven stadsauto. Medio vorig jaar werd een schets van deze "Megacity Vehicle" getoond en vandaag maakt BMW bekend dat de auto in 2013 op de markt komt als BMW i3 als onderdeel van een compleet nieuw submerk genaamd "BMW i".

BMW i8
BMW iIn datzelfde jaar staat er ook een tweede model op de planning. Deze krijgt de naam i8 en is gebaseerd op de BMW Vision EfficientDynamics conceptcar. Beide modellen bevatten de allerlaatste stand der techniek op het gebied van materialen (CFRP, met koolstofvezel versterkt plastic) en aandrijflijnen (onder andere polymeer accu´s). De i-modellen bevatten vanzelfsprekend een hybridemodule of een volledig elektrisch aangedreven krachtbron die extreem zuinig en schoon is. Ook speciaal voor BMW i ontwikkeld is een geavanceerd en extra lichte bodemgroep dat BMW LifeDrive noemt.