zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 18.02.2011

ww2.autoscout24.nl?article=209764

Nieuws: Porsche Panamera S Hybrid

Porsche met een A-label?

Met de onthulling van de Porsche Panamera S Hybrid laat Porsche ons versteld staan. De hybrideaandrijving in de Panamera maakt ongekende verbruikscijfers mogelijk zonder dat de prestaties teleurstellen.

Een verbruik van 6,8 l/100 km en een daarbij behorende CO2-uitstoot van 159 g/km doet geenszins denken aan een Porsche. Maar toch is het zo. Het zijn de cijfers die toebehoren aan de Porsche Panamera S Hybrid. En die cijfers dankt het model aan zijn hybrideaandrijflijn waarbij een 3.0 liter V6 met 333 pk en een 47 pk sterke elektromotor samen het heft in handen nemen.

De techniek
PanameraDe Panamera S Hybrid maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de Cayenne S Hybrid. De motoren kunnen zowel samen als zelfstandig werken. Puur elektrisch rijden kan over een afstand van 2 kilometer met een maximale snelheid van 85 km/h. Verantwoordelijk voor deze actieradius is de nikkel-metaalhybrideaccu die achterin de Panamera ligt. De motoren zijn gekoppeld aan een 8-traps Tiptronic S automaat en bovendien is het hybridesysteem van Porsche de enige ter wereld waarbij 'gezeild' kan worden. Dit houdt in dat de verbrandingsmotor wordt ontkoppeld en uitgeschakeld bij snelheden tot 165 km/h gedurende de fase dat er geen aandrijving wordt verlangd van deze motor.

Speciale banden
Porsche PanameraOm het genoemde verbruik te kunnen behalen is er wel een 'maar': er moeten namelijk speciale banden van Michelin gemonteerd worden. Kies je niet voor deze optie dan verbruikt dan Panamera S Hybrid 7,1 l/100 km en wordt er 167 g/km uitgestoten. Wat betreft het uitrustingsniveau staat de Panamera Hybrid S een stap hoger dan de Panamera S met V8-benzinemotor. De hybrideauto is bijvoorbeeld standaard voorzien van adaptieve luchtvering inclusief adaptieve schokbrekers met PASM en Servotronic. Hij is tevens voorzien van het displaysysteem dat de bestuurder van relevante informatie voorziet over de status van het hybridesysteem.

Prijs Panamera S Hybrid
Porsche zal de Panamera S Hybrid vanaf juni 2011 bij de dealers binnenrijden. De prijs van de hybride Panamera bedraagt € 127.000,-.