zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 08.02.2011

ww2.autoscout24.nl?article=208073

Nieuws: Volkswagen Tiguan

Officieel: de vernieuwde VW Tiguan

Volkswagen heeft de vernieuwde Tiguan officieel gemaakt. We hadden gehoopt daarbij alle details te ontvangen, maar dat mag helaas niet zo zijn. Wegens totale leegverkoop in Duitsland is de auto daar al te bestellen, Nederland moet wachten tot begin mei. De levering start een maand later.

Al sinds de lancering in 2007 gaat het uitmuntend met de verkopen van de Volkswagen Tiguan. Maar dat de verkoopstart van het vernieuwde model wegens totale leegverkoop vervroegd diende te worden durfde Volkswagen niet eens te dromen. "Dit geldt echter voor Duitsland", meldt Volkswagen-importeur Pon. "In ons land zijn er nog wel een aantal dealers met een te verkopen voorraad huidige Tiguan's. Bovendien zijn wij nog bezig met het samenstellen van de gespecificeerde prijslijst en optiepakketten. Bestellen kan hier waarschijnlijk in mei, misschien eerder. In ieder geval wordt begin juni de productie van de gefacelifte Tiguan voor Nederland opgestart."

Zelfde prijsniveau
TiguanWie daar niet langer op wil wachten kan zijn aankoopbeslissing maken op basis van Volkswagen's mededeling dat de vernieuwde Tiguan 'eenzelfde prijsniveau' bevat als het voorgaande model. Het wel of niet overgaan tot aankoop kan natuurlijk ook aan de hand van de beelden. We zien een strak getrokken front dat volledig in lijn is gebracht met de overige modellen van Volkswagen waaronder hertekende koplampen met moderne LED-dagrijverlichting (al dan niet standaard). Ook aan de achterkant is het ronde verdwenen en zijn er nieuwe lichtunits met lichtbalken die tegenwoordig zo kenmerkend zijn voor Volkswagen. Binnenin zijn de wijzigen summier. Hier en daar een ander knoppencluster, een geüpdate instrumentarium en een nieuw multifunctioneel stuurwiel. Tevens gaan we uit dat Volkswagen meer werk heeft gemaakt van de materialen.

Geen 20%
TiguanTechnisch zijn er weinig veranderingen. Zoals gezegd ontbreken daadwerkelijke gegevens, maar Volkswagen weet ons te vertellen dat de sterkste motoren licht in vermogen zullen stijgen en sommigen iets efficiënter met brandstof om springen. "De 1.4 TSI bijvoorbeeld zal voortaan 160 pk hebben en de 2.0 liter TFSI ongeveer 210 pk". Zuiniger, maar niet krachtiger, zullen de compactere TSI- en TDI-motoren zijn. "Een bijtelling van 20% zit er helaas niet in, maar dat was ook iets teveel gevraagd bij een auto van dit formaat", aldus de woordvoerder van Volkswagen.