zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 04.02.2011

ww2.autoscout24.nl?article=207448

Nieuws: Alfa 4C

Alfa terug met ‘baby-8C’

Alfa zal op de Autosalon van Genève een concept tonen van een spannende, betaalbare coupé. Klinkende namen als de Alfa Romeo 8C, KTM X-Bow en Audi TT worden genoemd om aan te geven wat we kunnen verwachten.

Alfa Romeo lijkt ´back on track' sinds de Giulietta. Het nieuwste model van de Italianen wordt enthousiast door pers en publiek ontvangen en zodoende weer een goede stap in de richting van het eerder zo kenmerkende temperament van Alfa. En meer spannends ligt op stapel zo is vertelt aan Autocar.

4C
Volgens het doorgaans goed ingelichte Engelse automagazine gaat Alfa Romeo in Genève een studie van een compacte coupé tonen waarvan het chassis is ontleend van de lichtgewicht KTM X-Bow en het design is geïnspireerd op dat van de 8C Competizione. Op basis van die laatste is de in de wandelgangen genoemde naam 4C niet eens zo gek. Let wel, dit is nog een gerucht. Ook te mooi om waar te zijn is de lay-out; de coupé zou namelijk een middenmotor - een krachtige MultiAir - herbergen om garant te staan voor uitstekende rijeigenschappen. Ook bijna te mooi om waar te zijn is dat de 4C in tegenstelling tot de 8C 'betaalbaar' wordt; viermaal zo voordelig als zijn grote broer.

2012/2013
Alfa Romeo begint met een conceptcar dus het duurt nog wel even voordat de 4C te koop is. Eind 2012 wordt er genoemd en Alfa zegt zo'n 5.000 exemplaren per jaar te willen bouwen.