zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 08.09.2010

ww2.autoscout24.nl?article=187261

Nieuws: Audi A5 Cabrio

Audi A5 Cabrio doet Senner Tuning

Van de Audi RS5 verschijnt hoogstwaarschijnlijk ook een cabriolet. Dat duurt echter nog wel even en Senner Tuning wil ongeduldigen niet onnodig laten afzien. Zie hier de A5 Cabrio à la RS5 look-a-like.

Onderhuids heeft Senner weldegelijk de nodige aanpassingen verricht om hun creatie ietwat sneller te maken, maar verder dan 275 pk en 430 Nm (uit de 2.0 liter TFSI) komt het niet. Beduidend minder dan de Audi RS5 en dus ook aanzienlijk minder snel, maar dat was het doel ook niet. Het was de tuner te doen om soortgelijke looks als de daadwerkelijke RS5 te bewerkstelligen en dat is aardig gelukt; de Senner A5 Cabrio ziet er in ieder geval minstens zo dik uit als het origineel (met vast dak).

Afstandsbediening
Audi A5De krijgshaftige bodykit neemt het grootste deel van het evenbeeld voor rekening. Daarna is aan de rechterzijde 20 inch Varianza TIS-lichtmetaal gemonteerd met daaromheen schoeisel Vredestein en werd de linkerzijde voorzien van Scwhert SC1-wielen in dezelfde diameter. Vervolgens kwam er een sportuitlaat onder de auto te hangen met 88 mm eindpijpen en werd de opgedirkte A5 Cabrio met enkele mm verlaagd voor een betere wegligging. Binnenin heeft de tuner rijkelijk gestrooid met carbon met als klap op de vuurpijl een optie waarmee het dak op afstand is te openen en te sluiten. Kosten van dit alles? Voor € 74.900,- is de Senner A5 Cabrio de uwe. Zonder invoerkosten en vereiste belastingen welteverstaan want het bedraagt de Duitse prijs.