zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 01.07.2010

ww2.autoscout24.nl?article=178706

Nieuws: Kicherer SLS AMG Supersport Black

Batman’s privémobiel van Kicherer

Als Bruce Wayne even niet in de huid van z’n alter ego Batman zit zou hij waarschijnlijk rondrijden in deze SLS AMG. De matzwarte bruut is van Kicherer, een tamelijk onbekende Duitse tuner, met een grote fascinatie voor opgevoerde Mercedessen.

In Duitsland is Kicherer zeker geen onbekende. De tuner heeft al een flink aantal aangesterkte en aangedikte Mercedessen op z'n naam staan en doet niet onder voor befaamde namen als bijvoorbeeld Brabus of Carlsson. Hier geniet Kicherer nog niet zoveel naamsbekendheid, maar daar gaan zeker verandering in komen nu deze SLS AMG Supersport Black Edition de wereld over gaat.

Aftrekbaar
Mercedes SLSKicherer heeft de Mercedes SLS beplakt met een matzwarte folie, een vrij eenvoudige en steeds vaker geziene exterieurbehandeling waardoor een auto ineens een veel dikkere uitstraling meekrijgt. Bij een auto als de Mercedes SLS wordt dit nog eens extra uitvergroot. Een bijpassende set 20 inch wielen eronder, een voorspoilertje hier en een vleugeltje daar en je hebt zowaar een monster van jewelste. Ben je de matzwarte kleur beu dan trek je het er gewoon vanaf en je rijdt een stuk minder opvallend rond in je bijvoorbeeld zilvergrijze SLS.

Motortuning
Motorisch is Kicherer losgegaan op de ECU van de V8 en heeft het een opgeoptimaliseerd uitlaatsysteem gemonteerde; het leverde een vermogenswinst op van ongeveer 50 pk wat het totaal brengt op 620 pk en een nog woestere brul van de achtcilinder.