zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 23.04.2010

ww2.autoscout24.nl?article=168341

Nieuws: MINI Cooper S

Russen beulen MINI Cooper S af

De meest bijzondere creaties op basis van de MINI komen toch echt van de onbekende tuners. Ook deze hoort in dat rijtje thuis. De beide uit Rusland afkomstige mode-ontwerper Denis Simachev en Topcar bundelden hun krachten en kwamen met deze twee opgekalefaterde MINI’s.

Voordat Simachev en Topcar helemaal losgingen op de MINI hebben ze eerst gepoogd het imago van damesauto met een agressieve bodykit om te zetten naar een stoere mannenauto. Dikkere bumpers, uitgeklopte wielkasten, brede zij-skirts en speciaal ontworpen 18 inch staat voor de nodige uiterlijk vertoon. Technische aanpassingen zijn er in de vorm van een gehorig uitlaatsysteem, motortuning en betere remmerij van specialist Brembo. De bodykit, toepasselijk Bully genaamd, is te verkrijgen voor alle MINI-modellen zodat zelfs de One er uit kan komen te zien als een WC50.

Easy money
MININa het monteren van de stylingkit kon de transformatie pas echt beginnen. De beste designers van Simachev storten zich op het exterieur en het interieur van de twee Bully MINI's die als showmodellen voor de ongekende mogelijkheden dienen. 'Wij kunnen hart en ziel van de klant middels hun MINI laten uitdrukken. Iedere door ons gecreëerde auto is daardoor uniek en kunstwerken op zich.' Zo staat de parelwitte MINI Cooper Bully by Simachev voor iemand die dol is op geld en gezelligheid en graag de 'feestbeest' uithangt. Een echte 'party animal' die gek is van avontuur en enige geweld daarin niet schuwt.

Kameleon
De MINI Bully Moskou is daarentegen juist ontworpen om niet op te vallen. Met zijn tradionele Russische schilderkunst Chochloma gaat deze MINI helemaal op in de omgeving van Moskou. De blauw-zwarte, en met de hand geschilderde airbrush-lak verandert afhankelijk van de lichtinval van kleur. Het interieur is een waar meester met een scala aan prachtige details met eveneens als inspiratie de beroemde Chochloma-schilderijen.