zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 04.02.2010

ww2.autoscout24.nl?article=157295

Nieuws: Renault Wind

Renault Wind blaast compacte cabrio nieuw leven in

Dit is ‘m dan, de Renault Wind. De Fransen willen met dit model het compacte cabriosegment dat een beetje in de vergetelheid is geraakt opnieuw openbreken. De coupé-cabriolet beleeft zijn werelddebuut op de aankomende Autosalon van Genève.

Gelukkig geeft Renault lekker veel foto's van de Wind vrij, want van de hoeveelheid informatie moeten we het niet hebben. De Renault Wind is een rasechte tweezitter met een lengte van 3,83 meter. Net als de voorgaande open modellen van de Fransen betreft het een coupé-cabriolet. De dakconstructie wijkt af van wat we gewend zijn. In tegenstelling tot een volbloed cabriolet blijven de B-stijlen altijd 'rechtop' staan. Uitsluitend het dakpaneel verdwijnt richting de kofferruimte en wel elektrisch in een vlotte 12 seconden.

Twingo
Renault WindDe Wind is gebaseerd op de Twingo, maar Renault heeft hem een afwijkende naam gegeven omdat het model apart wordt gepositioneerd. De Renault Wind beleeft zijn werelddebuut op de volgende maand te houden Autosalon van Genève en dan zal er tevens meer details over de auto bekend worden gemaakt.