zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 04.02.2010

ww2.autoscout24.nl?article=156691

Nieuws: Honda CR-V

Details en prijs vernieuwde Honda CR-V bekend

Een half jaar geleden kondigde Honda aan de CR-V in het nieuw te hebben gestoken. Tegelijkertijd maakte het enkele nieuwigheden bekend, maar exacte details waren ze ons nog verschuldigd. Die zijn inmiddels vrijgeven, net als de vanafprijs.

Honda heeft de CR-V subtiel onder handen genomen. De vernieuwingen bestaan naast de eerdere aankondigingen uit hertekende bumpers en een grille die voortaan in dezelfde kleur als de carrosserie zijn gespoten en nieuwe smaken bij het lichtmetaal (17 of 18 inch) en twee nieuwe lakkleuren: Urban Titanium en Alabaster Silver. Het interieur werd opgewaardeerd met betere materialen en andere kleurencombinaties, terwijl de armsteun tussen de beide voorstoelen is verbreed voor meer comfort. Een hoger comfortgehalte dat ook in uiting komt met nieuw isolatiemateriaal. Hierdoor moeten de rijgeluiden minder het interieur doordringen. Tot slot is het audiosysteem uitgebreid met mogelijkheden voor het aansluiten van een iPod of andere externe MP3-spelers.

2.2 i-DTEC
Honda CR-VMisschien nog wel het belangrijkste nieuws is dat de 2.2 i-DTEC uit de Honda Accord voortaan ook leverbaar is in de CR-V. Deze diesel voorzien van common-rail-techniek produceert 150 pk en 350 Nm, een winst van 10 pk en evenveel Nm ten opzichte van de motor die het vervangt. Desondanks is de auto schoner en verbruik 'ie minder brandstof, om precies te zijn 7,4 l/100 km in combinatie met een CO-uitstoot van 171 gr/km (was 195 g/km). Standaard koppeld Honda de nieuwe motor aan een handgeschakelde versnellingsbak, een vijftraps automaat is optioneel. Naast deze nieuwe aandrijflijn voor de CR-V is er ook een 2.0 i-VTEC-benzinemotor met 150 pk verkrijgbaar, een krachtbron die eveneens is te combineren met een vijftrapsautomaat.

De nieuwe Honda CR-V staat vanaf 10 maart bij de Honda-dealer. Prijzen starten vanaf € 34.900,-.