zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 26.08.2009

ww2.autoscout24.nl?article=133934

Nieuws: Maserati GranCabrio

Bella Machina!

Dit is ‘m dan de cabriolet versie van de Maserati GranTurismo. De Italianen noemen hem GranCabrio. Het verlekkeren aan deze Bella Machina begint in Frankfurt en het zien en gezien worden start volgend voorjaar. Dan staat de GranCabrio bij de dealers.

Maserati gebruikt bij het aankondigen van deze GranCabrio woorden als puur, emotie, vakmanschap, rijplezier en prestaties. Vaak nemen we dit soort superlatieven met een flinke korrel zout, want logischerwijs vindt iedere fabrikant z'n modellen de allerbeste in hun soort. Concurrentie? Die hebben we niet horen we ook nog wel eens voorbij komen. Bij het zien van deze eerste officiële foto's van de GranCabrio geloven we alle woorden van Maserati meteen. Wat een Bella Machina!

GranCabrio S
Maserati GranTurismoDe GranCabrio maakt gebruik van de 4.7 liter V8 uit de GranTurismo S die 440 pk. Meer specificaties maakt Maserati nog niet bekend. Wel laat het merk weten dat de GranCabrio in tegenstelling tot zijn neef, de Ferrari California, over een inklapbare softop beschikt. Geheel volgens de Maserati-traditie. Bovendien wordt vermeldt dat de cabriolet voldoende plek aan vier personen biedt. Tot zo ver de eerst details. Meer informatie volgt tijdens de officiële onthulling op de volgende maand gehouden IAA in Frankfurt.