zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 16.04.2009

ww2.autoscout24.nl?article=115182

Nieuws: Renault Clio

Renault prijst gamma van nieuwe Clio III

Renault heeft aan het hele gamma van de vernieuwde Clio een prijskaartje gehangen. De prijzen beginnen bij € 12.990,- (Clio Hatchback). Het topmodel, de Clio RS, is er vanaf € 23.990,-. In mei staat de vernieuwde Clio-reeks in de showroom.

De voordeligste Clio (Hatchback) beschikt over een 75 pk sterke 1.2 liter benzine. Ook in de Estate is deze krachtbron te krijgen. Daarnaast bevat de motorenlinie nog de 100 pk sterke TCe, een 1.6 liter met 110 pk inclusief automaat en de nieuwe 128 pk sterke 1.6. Op dieselgebied is er keuze uit de 85 en 105 pk sterke 1.5 dCi-motoren.

Uitrustingen
Renault ClioEr zijn verschillende uitrustingniveaus: Special Line, Expression, Dynamique, GT en de Sélection. Bij iedere aanschafprijs is een radio/CD-speler met MP3-ondersteuning en het geïntegreerd Carminat TomTom-navigatiesysteem inbegrepen. Deze laatste heeft een kleurenscherm en is met de afstandsbediening te bedienen. Airco heeft bij de basisuitvoering Special Line slechts een meerprijs van € 95,-. Het niveau Expression is standaard voorzien van airco en onder meer nog uitgerust met elektrisch verstelbare buitenspiegels en een in delen neerklapbare achterbank met 3 hoofdsteunen. De Dynamique bevat vervolgens nog 16 inch lichtmetalen wielen, ESP en een geïntegreerde Bluetooth carkit. Voor slechts 95 euro extra is de Dynamique-uitvoering uit te breiden met het speciale introductiepakket. Dat omvat een elektronisch geregelde airconditioning en een regen- en lichtsensor. Het prijsverschil tussen een drie- en een vijfdeurs bedraagt € 600,- en tussen een 5-deurs en een Estate is dat € 800,-.

Zakelijke markt
Renault ClioRenault riep speciaal voor de zakelijke markt de Selection Business-uitvoeringen in het leven. In Hatchback-uitvoering is deze te bestellen vanaf € 12.890,-. De Selection Business Estate kost minimaal € 14.290,-. Tot de standaarduitrusting behoren het eerdergenoemde Carminat TomTom-navigatiesysteem, airconditioning, een radio/CD-speler met MP3-ondersteuning en mistlampen in de voorbumper.

Clio RS
Renault ClioVan de Clio RS zijn er twee uitvoeringen: de RS Cup en de RS Luxe. De prijslijst van de RS-modellen begint bij € 23.990,- voor de RS Cup. De RS heeft een vanafprijs van € 27.990,-. Als 'tussenmodel'is er nog de Clio GT. Die is aan de buitenkant te herkennen aan onder meer de dubbele uitlaten en de zij-skirts. Het interieur van de GT bevat dezelfde stoelen als in de RS en een elektronisch geregelde airconditioning en een regen- en lichtsensor zijn standaard. De prijs van de Clio GT is echter nog niet uitgerekend.