zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 12.03.2009

ww2.autoscout24.nl?article=113195

Nieuws: Kia Sorento

In volle glorie

Het duurt niet lang meer voordat de nieuwe Kia Sorento officieel zal worden onthuld. Het enige nieuws waarmee Kia op dat moment kan verblijden zijn alle specificaties en details van deze tweede generatie. Want wat betreft het uiterlijk zijn er geen geheimen meer.

Deze twee afbeeldingen struinen over het wereldwijde web en zijn ook in onze handen terechtgekomen. Ze vertonen de nieuwe Kia Sorento in volle glorie. De naakte verschijning van deze tweede generatie komt echter niet echt meer als een verrassing. Diverse spionagefoto's waarop de auto bijna ongecamoufleerd te zien is, en verschillende teasers gingen deze platen al voor.

Techniek
Kia SorentoHet meest belangrijke nieuws komt uit de technische hoek. De nieuwe Kia Sorento is aanzienlijk moderner dan zijn voorganger. En groter. Hij deelt zijn bodemplaat met dat van de Hyundai iX55 en dat betekent ook dat het ladderchassis vaarwel wordt gezegd. Een zelfdragende carrosserie komt daarvoor in de plaats en die zorgt voor sterk verbeterde rij-eigenschappen. Bovendien wordt het veiligheidsniveau hierdoor naar een hoger plan getild.

Motoren
Op motorisch vlak is er keus uit een 2.4 liter benzine en een fonkelnieuwe 2.2 liter dieselmotor. Goed voor een 185 pk en een koppel van 420 Nm. Een gemiddeld verbruik van 7,1 liter per 100 kilometer moet haalbaar zijn. Alle officiële specificaties volgen zoals gezegd nog. Tijdens de onthulling op de autobeurs in Seoul is het zover.