zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 19.03.2009

ww2.autoscout24.nl?article=113058

Nieuws: Toyota rear-seat Center Airbag

Airbag voor achterpassagiers

Zoals er talloze nieuwe technieken worden gepresenteerd, zo komen er ook steeds meer airbags. De knie-airbag is langzaam maar zeker zijn intrede aan het doen, maar Toyota heeft alweer een nieuw soort airbag ontwikkeld. Die is speciaal bedoelt voor de achterpassagiers.

De foto lijkt eigenlijk niets nieuws te laten zien. Een airbag naast het hoofd van de achterpassagier. Dat kennen we namelijk ook al van de gordijnairbags achterin. Maar deze airbag is wel degelijk revolutionair. De passagier op de foto zit namelijk links achterin de auto. De airbag komt dus tussen beide achterinzittenden uit het dak. Het moet ervoor zorgen dat ook de achterpassagiers (in combinatie met gordijnairbags) optimale veiligheid krijgen.

Toekomst?
ToyotaOver de toekomst van deze nieuwe ´Rear-seat Center Airbag´ is nog weinig duidelijk. Toyota laat weten dat het systeem zal debuteren op een nieuw model dat Toyota in de nabije toekomst in Japan zal presenteren. Ongetwijfeld zal de nieuwe airbag zijn weg gaan vinden naar meer nieuwe modellen van Toyota (en Lexus). Het is slechts een kwestie van tijd dat ook andere fabrikanten het systeem gaan gebruiken.