zonder beelden
AutoScout24
AutoScout24 Magazine

Artikel gepubliceerd op 05.03.2009

ww2.autoscout24.nl?article=111949

Nieuws: Volkswagen Passat CC BlueTDI

EU6-proof

Volkswagen is druk bezig zichzelf een groen imago aan te meten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de vele BlueMotion-modellen die het merk presenteert tijdens de beurs in Zwitserland. Een van die primeurs is de nieuwe Passat CC BlueTDI.

In navolging van de Passat BlueTDI is nu ook de Passat CC BlueTDI klaargestoomd voor de strenge EU6-emissienormen die pas van kracht zijn vanaf 2014. Onder de motorkap schuilt een 143 pk sterke 2.0 liter TDI waarbij de uitlaatgassen via een geavanceerd uitlaatsysteem hun weg naar buiten vinden. Dit systeem bevat het supplementair AdBlue en verminderd mede dankzij de Selective Catalytic Reduction-katalysator de NOx-uitstoot (stikstofdioxide). Tijdens het afvoerproces zet de SRC-katalysator de stikstofdioxide in de uitlaatgassen om in stikstof en water. Het gevolgd hiervan is dat de gassen aanzienlijk schoner de wereld in worden geblazen.

Actieradius van 1300+ km!
Volkswagen Passat CCSchoner, maar ook zuiniger. Zo verbruikt de Passat CC BlueTDI gemiddeld 5,2 liter diesel per 100 km/h. Zodoende zou de auto theoretisch gezien maar liefst een afstand van 1.300 km op een volle tank kunnen afleggen. De CO2-uitstoot bedraagt 139 g/km. De 214 km/h snelle vierdeurscoupé is op korte termijn leverbaar bij de Volkswagen-dealer.